בלעדי: מרן בעל "שבט הלוי" המליץ לאברכים שחלו במחלה הנוראה, שהפילה חללים רבים בציבור החרדי, להפסיק לדבר בשעת התפילה: "התפילות אינן מתקבלות מאחר ומדברים באמצע התפילה. אם יפסיקו לדבר בשעת התפילה, המחלה תיעצר"
"זקני מרן הגאון רבי שמואל הלוי וואזנר שליט"א אמר לי, כי יש אפשרות לעצור את התפשטות המחלה הנוראה המפילה חללים רבים, הנגרמת משום שאנשים מזלזלים בקדושת בית הכנסת ומדברים דברים בטלים בשעת התפילה". כך סיפר אמש הרה"ג רבי אברהם אליעזר וואזנר שליט"א, נכדו של מרן בעל "שבט הלוי" שליט"א, בסעודת ראש חודש שנערכה לחברי קהילת "שבט הלוי" באשדוד, בהשתתפות הגאון רבי חיים וואזנר שליט"א, בנו של בעל "שבט הלוי".
בדבריו נרגשים שאמר הרב אברהם אליעזר וואזנר, סיפר כי זקנו שליט"א אמר לו שיש עשרה מאנשי הקהילה שחלו במחלה הנוראה, שרבים חללים הפילה. "שאלתי את סבי שליט"א: עד מתי השטן ימשיך ויפיל חללים, הרי 'צדיק גוזר והקב"ה מקיים'. שמרן שליט"א יגזור שתיפסק המחלה. שאל אותי סבי: 'וכי איך אפשר לברך כשיש מפריעים?'. כששאלתי מי הם המפריעים, השיב: 'כשמישהו משוחח בטלפון ובאמצע השיחה נקטעת בגלל חוסר קליטה או שיחה ממתינה, כך גם בתפילה – השיחה נקטעת".
"והוסיף זקני שליט"א: 'התפילות אינן מתקבלות לפני כסא הכבוד מאחר ומדברים באמצע התפילה. אם המתפללים יפסיקו לדבר בשעת התפילה, המחלה תיעצר'". בהמשך הקריא מכתב מסבו שליט"א, בו הוא מבקש מהציבור להתחזק בעניינים אלו של דיבור בשעת התפילה.
הרב אברהם אליעזר וואזנר סיפר עוד, כי בקהילת "שבט הלוי" בירושלים יזמו האברכים להחתים את כל המתפללים בקהילה, כי אסור לדבר בשעת התפילה, כאשר גם הם בעצמם קיבלו על עצמם קבלה זו, לא רק בבית המדרש של הקהילה, אלא גם במקומות אחרים, וכשסיפרו על-כך למרן בעל "שבט הלוי שליט"א, נגרמה לו קורת רוח מרובה מכך.
את המעמד הנחה ראש הכולל הרה"ג ר' יעקב לנדא שליט"א, וכן השתתפו ראשי הקהילה הרה"ג רבי אלטר יצחק רבינוביץ שליט"א, ר"מ בישיבת טשארנאביל והרה"ג רבי אהרן זאב חשין שליט"א, מו"צ באשדוד. את המשא המרכזי נשא הגאון רבי חיים וואזנר שליט"א, שהדגיש בדבריו כי יש חשיבות רבה להתכנסויות אלו לעיתים קרובות. בדבריו עורר על חינוך הילדים וביקש להשתמש אך ורק בטלפון כשר ובכלי תקשורת מבוקרים בלבד.