דף הבית»בריאות ויהדות»מזון לתינוקות- כמה טיפים חשובים לשימוש ואחסון

מזון לתינוקות- כמה טיפים חשובים לשימוש ואחסון

0
שיתופים
Pinterest Google+

אם גם אתם משתמשים בתמ"ל להאכלת ילד/תכם  וודאי לא פעם סתם לב, כי השימוש באבקה דורש הצמדות להוראות הכנה מדוייקות ואחסון ראוי של האבקה, שכן זו לא יכולה להחזיק לעד. אך למרות הוראות השימוש והאחסנה המפורטות על כל קופסת תחליף חלב באשר היא, לא תמיד כולם קוראים אותם והדבר מסתיים באי נעימות או בזבוז כספי שהיה יכול להמנע. במיוחד לשם כך, מצורפים מספר טיפים חשובים שכדאי להכיר בקשר לשימוש במזון תינוקות בתצורת אבקה.

 הכנת תמ"ל ושמירה על סטרליזציה

1. עשיתם חיטוי לבקבוק? אל תנגבו אותו….

אחת הטעויות הנפוצות שהורים עושים בעת חיטוי הבקבוקים הוא לנגב אותם לאחר הליך העיקור עם מגבת. שיטה זו אינה נכונה, כיוון שהניגוב במגבת מחזיר אל הבקבוק את החיידקים והווירוסים שכבר נפגעו בתהליך העיקור. על כל משטח שיש, קיימים חיידקים ולא כל שכן על מגבות הבאות במגע עם מים ולעיתים גם שאריות מזון. לכן, חשוב להוציא את הבקבוקים בזהירות מהעיקור, ופשוט לייבשם בתלייה הפוכים באוויר.

2. אל תהיו עצלנים, הרתיחו מים

עוד טעות שעושים הורים רבים בהכנת תחליף החלב הוא שימוש במים חמים מהברז בשל חוסר זמן או סתם כדי לקצר עניינים. אם מדובר במים חמים שלקחתם ממכשיר לטיהור מים אין בעיה, משום שמדובר במים מסוננים בכל מקרה. אך אם לקחתם מים חמים מהברז, זה פחות מומלץ שכן לעיתים מים חמים מהברז עלולים להכיל מתכות, וזיהומים שונים. לכן, אם אין לכם מכשיר טיהור מים, עדיף למלא מים קרים מהברז בקומקום ולהרתיח אותם. בצורה הזו תדעו שאין סיכון במים שאתם משתמשים בהם.

3. איך תבטיחו שהאבקה נמסה במלואה ולא נתקעה בחלקה התחתון של פיטמת הבקבוק?

עוד בעיה נפוצה בתמ"ל שנתקלים בה הורים רבים, הוא התקעות של שאריות אבקה בפטמת הבקבוק. כדי למנוע זאת ולהשתמש במלוא הכמות ששמתם, חשוב ראשית כל להוסיף את המזון לתוך המים החמים ולא להיפך. שנית, עדיף לנער בתנועות של סיבוב שיסייעו בהמסת האבקה ורק לאחר מכן לנער בתנועות של מעלה ומטה.

4. חימום באמצעים אלטרנטייבים (מיקרוגל, חימום של כל התמיסה על הגז)

עוד דבר שחשוב להכיר הוא נושא השפעת החום על התמ"ל. כאמור, התמ"ל נועד להכנה במים בטמפ' החדר. שהייה של אבקת התמ"ל יותר מדי זמן בתוך מים רותחים עלולה לגרום להתפרקות אבות מזון רבים באבקה ולכך שהיא תהיה דלה יותר מבחינה תזונתית. מהסיבה הזו, יש לתת את את המזון מיד עם הכנתו ולא להמתין ולחממו שוב.
לגבי מיקרוגל- פה הבעייתיות נובעת מהחימום הלא אחיד המתרחש במכשיר זה העלולה לגרום לכך שהתמיסה תהיה חמה בצורה לא שווה ולכך שהתינוק עלול לשתות אותה בטמפ' חמה מדי שלא מותאמת לו.

אחסון תמ"ל

אלמנט חשוב נוסף במיצוי כל פוטנציאל התזונה של תחליף החלב לתינוקות הוא לאחסן אותו כיאות. על כל קופסת תחליף חלב תוכלו למצוא הוראות הכנה וכן הוראות אחסון. לרוב יש לשמור על התמ"ל סגור הרמטית והיטב- וודאו זאת לאחר כל שימוש מחדש. יש לשמור את הקופסה באזור קריר שאינו חשוף לחום. בנוסף, לכל קופסה מצורף בתחתית תאריך ייצור ותאריך תפוגה. גם פה אין הנחות ואין להשתמש בתחליף שתאריך התפוגה שלו הגיע או חלילה כבר עבר.
את הכפית בה נעשה שימוש, עדיף לשמור על דפנות הקופסה ולא בתוכה. בצורה זו, שומרים על היגיינה מירבית הן של הכפית והן של המוצר.

לבסוף, זכרו כי  השימוש בתמ"ל הוא נפוץ מאוד וקל מאוד. רק חשוב להקפיד על כללי האחסון וההכנה הנאותים. אם תשמרו עליהם, הרי שסביר להניח שתוכלו לנצל את מלוא הטוב התזונתי הקיים במוצרים אלו, עבור ילדכם.

הכתבה הקודמת

מה הם ברכונים ומי עושה בהם שימוש?

הכתבה הבאה

שר שלום ג'רבי מספר על הישיבה התיכונית בה למד בצעירותו